Informatie Kraamzorg Zeewolde-Veluwe

Algemeen

Wij zijn twee  zelfstandig werkende kraamverzorgenden.
Alle werkzaamheden van aanmelding tot evaluatie doen wij zelf en als je contact opneemt met ons krijg je een van ons aan de lijn.

Kraamzorg Zeewolde-Veluwe werkt in een straal van ongeveer 30 km rondom Zeewolde. De volgende plaatsen vallen onder ons werkgebied: Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Nijkerk, Lelystad, Amersfoort, Dronten en alle kleine tussenliggende gemeentes. Mocht je woonplaats daar net buiten vallen, neem dan even contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Wij geloven in de kracht van kleinschalig en persoonlijk, wij nemen telefonisch contact op na aanmelding voor het noteren van aanvullende gegevens. Wij komen altijd bij alle gezinnen op huisbezoek en staan open voor jullie wensen en omstandigheden. Bij ons geen zorg alleen voor moeder en kind maar het hele gezin staat centraal in onze zorgverlening.

Contact is belangrijk en daarom zijn wij  24/7 bereikbaar voor vragen, aanmeldingen, bevallingsassistentie of een opstart vanuit het ziekenhuis of geboortehuis, ook ’s avonds en in de weekenden.

Kennis en kunde

Naast persoonlijk hoort goede kraamzorg ook professioneel te zijn. Ieder jaar volgen  wij veel bijscholingen, onder andere: borstvoeding, reanimatie ,EHBO, acute verloskunde. wij  staan ingeschreven bij het Kenniscentrum voor Kraamzorg en de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamverzorgende, lezen vakliteratuur en bezoeken evenementen en symposiums. Dit alles om jullie in samenwerking met de verloskundigen de best mogelijke zorg te kunnen geven.

Verzekering

Naar aanleiding van het indicatieprotocol, wat alle kraamzorgorganisaties hanteren, wordt bepaald op hoeveel zorguren je recht hebt. Gemiddeld heeft een gezin recht op 49 uur zorg verdeeld over 8 dagen. Deze uren krijgt je gegarandeerd van ons, ook in de vakantieperiodes. In overleg met de verloskundige kunnen er meer uren of dagen zorg nodig zijn. Zij zal hiervoor haar handtekening zetten om dit naar je verzekeraar te verantwoorden. De maximale zorg is  80 uur/ 10 dagen. De minimale zorg is 24 uur/8 dagen.

Als je kiest voor zorg van Kraamzorg Zeewolde-Veluwe betaal je nooit meer dan de wettelijke eigen bijdrage. Voor  2023 is de eigen bijdrage  €4,80. Ben je aanvullend verzekerd dan wordt deze eigen bijdrage soms geheel of gedeeltelijk vergoed.

Kraamzorg Zeewolde- Veluwe is aangesloten bij Coöperatie Kraamzorggroep die alle contracten met de verzekeraars heeft en voldoet aan alle certificering van de geboortezorg

 

Op www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/kraamzorg.aspx  vind je een overzicht van de verschillende verzekeraars en wat zij uit de aanvullende verzekering vergoeden. 

Planning

Niets zo moeilijk als het maken van een planning in de kraamzorg. Soms zijn kinderen 10 dagen te vroeg, anderen zijn 14 dagen over tijd. Om ieder gezin wat zich aanmeldt van zorg te kunnen voorzien plannen wij  met een ruime marge tussen de zorgen. Mocht het dan toch voorkomen dat een van ons  spaak loopt, dan doen we een beroep op elkaar, of op collega’s binnen de coöperatie die ook zelfstandig werken en waar wij in de omgeving goede contacten mee hebbben. Omdat wij niet meer zorgen aanneem dan er in onze planning passen raden wij je aan om je rond de 10e week van de zwangerschap aan te melden. wij gaan voor één kraamverzorgende die de gehele kraamtijd in het gezin blijft.

Privacy in de kraamzorg

Wat is privacy? Privacy is een grondrecht. Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat de AVG vanaf die datum geldt in de hele Europese Unie (EU). Het uitgangspunt van deze privacywetgeving is dat er regels worden vastgesteld om de bescherming van de grondrechten en de fundamentele vrijheden van natuurlijke personen en hun recht op bescherming van persoonsgegevens te waarborgen.  

Kraamzorg en persoonsgegevens 

De Kraamzorg moet zorgvuldig omgaan met de persoonsgegevens van cliënten. Hierbij moet er rekening worden gehouden met strenge regels. De regels waar de organisatie zich aan moet houden, staan in de Wet Beschermin Persoons Gegevens (WBP)